DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

11.12.2023 510

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

SAFAHAT Konulu Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışması Şartnamesi için tıklayınız.

SAFAHAT Konulu Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışması Afişi için tıklayınız.

“HİKÂYE VE DENEME YAZMA” YARIŞMALARI ŞARTNAMESİ için tıklayınız.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise  düzeyinde öğrencilerimizin katılabileceği  "Video Yarışması"nın şartnamesi yayınlanmıştır.

Yarışmaya katılmak için detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

VİDEO YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: Ankara Arge Web Sayfası

Adres:
Turgut Özal Mahallesi, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Bulvarı, 2300. Cadde, No.3 Yenimahalle/Ankara